8 aktuella SEM & SEO-artiklar från Pineberry

Det finns många aktuella ämnen idag och det rör sig om en blandning av teknik, mätning och strategi. Alla dessa ämnen berörs jag av och därmed vill jag gärna hjälpa er att hitta rätt i djungeln av innehåll.

I vardagen får man många olika frågor som sökmotorkonsult och jag tänkte nedan dela med mig av 8 aktuella frågor som jag får många frågor om. I artikeln nedan hänvisar jag till sokmotorkonsult.se som är Pineberrys och därmed delvis mitt sätt att dela mig av nyheter och rekommendationer från vår värld.

1. Casino-annonseringen blir tillåten på Google i Sverige. Det som förvånar oss i denna fråga är att affiliates inte verkar få annonsera som de får i UK och Danmark som är de två liknande marknaderna med reglering.

2. Google slarvar bort mängder med URLer från sitt index. Det ryktades om en väldigt stor uppdatering men visade sig vara ett slarv från Google som medförde att många viktiga urler avindexeras under en kortare period.

3. 5 SEO-trender av vår grundare Michael Wahlgren. Han höll en föreläsning på Internet i fokus i Malmö där han delade med sig av 5 SEO-trender som vi på Pineberry lokaliserat och anser är viktiga under detta år.

4. Google ändrar sina rekommendationer för paginering. Det här var en nyhet som blev en förvåning för många i branschen där Google berättade att rel next och rel prev inte hade varit en faktor för Google under en längre period. De hade däremot missat att uppdatera sina guidelines, vilket var det som skapade reaktionerna.

5. 10 vanliga SEO-missar. Dessa delade jag med mig efter min föreläsning på Webbdagarna i Stockholm.

6. Kravspecification till Ehandelsleverantörer. Denna nu snart två år gamla artikel är lika aktuell hela tiden där många misstag görs vid kravspecifikationen vid framtagandet av en ny E-handelsplattform.

7. Kom igång med Store visits. Det är en fantastisk möjlighet för alla retailkedjor att mäta effekten av digital marknadsföring till fysisk butik. Jag är personligen fortsatt väldigt förvånad över hur många som inte mäter det alls och specifikt inte har en strategi för detta.

8. Utmaningarna med mobile first index. Det har ännu inte påverkat sökresultaten allt för mycket men har ni tänkt igenom t.ex. er mobila struktur, min bild är att det finns enormt stora utmaningar där.

Jag hoppas att denna lista med 8 aktuella artiklar kan hjälpa er att besvara några de aktuella frågor ni står inför. Om så inte är fallet eller om ni har några följdfrågor är ni varmt välkomna att höra av er till mig på pontus.karlsson@gmail.com eller pontus.karlsson@pineberry.com.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *