AI genererat blogginlägg med Jarvis

Skapa ett AI-genererat blogginlägg med Jasper (fd Jarvis) på 20 min

Detta är ett AI-genererat blogginlägg som skapats med Jasper (fd Jarvis). Jasper kan generera en mängd olika typer av innehåll, men idag kommer han att skapa ett blogginlägg om hur du kan skapa ditt eget AI-blogginlägg med Jasper. För att börja måste vi först välja vilken typ av artikel vi vill skriva på vår webbplats. Det finns många olika typer av artiklar som du kan skriva, till exempel ”Hur” eller ”Topplista”. I det här exemplet kommer vi att använda ämnet ”Topplista”. Inlägget bygger på samma logik som vi visar i videon nedan.

#1 Beskriv vad du vill att Jasper ska skriva om i ditt AI-genererade blogginlägg

Jag vill att Jasper ska skriva en topplista med innehåll som är både engagerande och informativt rörande ”Sevärdheter i Linköping” som i exemplet i videon.

#2 Generera förslag på en bloggtitel

Jag vill att Jasper ska skapa en titel som är både engagerande och informativ.

”Topplista över sevärdheter i Linköping” – Kan vara ett exempel den genererar.

Ni får många olika alternativ att välja mellan och det är bara att välja det som du gillar bäst.

#3 AI generera ingressförslag till din artikel

I steget efter det genererar Jasper ingress för ditt blogginlägg. Det här stycket styr oftast inriktningen på resten av bloggposten så är en viktig del av skapandet. Som tidigare nämnts är inledningen en viktig del av ditt blogginlägg. Det är det första som din läsare ser när de landar på din blogg, så det är lämpligt att skriva med det i åtanke. Här är några saker att tänka på när du skriver:

– Inledningen bör vara kort. Om du försöker förklara allt på en gång kommer du att förvirra läsarna och förlora dem någonstans i mitten av artikeln som ett resultat. Det är något vi noterar att Jasper tagit med sig.

– Sätt dig i läsarens situation och fundera på vilken typ av information de vill ha eller behöver när de läser den här typen av artikel.

#4 Rubrikstruktur för blogginlägget

En bra rubrikstruktur är nyckeln till ett lyckat blogginlägg skapat av Jasper. En bra rubrikstruktur kan vara avgörande för ett blogginlägg. Den hjälper läsarna att snabbt och enkelt hitta det de behöver i artikeln, med minsta möjliga ansträngning från deras sida. Tänk på de här sakerna när du ”skriver”:

– Rubrikerna är vanligtvis korta – inte mer än två meningar

– Välj ord som väcker uppmärksamhet och kan läsas snabbt

– Håll rubriken fokuserad på ett ämne för att Jasper och läsaren enkelt ska förstå.

– Markera det som H2or eller H3or i Jasper.

#5 Generera paragraferna

Placera dig under första rubriken och klicka ”compose” eller inled en mening och gör detsamma. Sedan är det viktigt att du fortsätter styra Jasper genom att antingen inleda meningarna eller att du använder Boss mode kommandon.

Boss mode kommandon innebär att du skriver ett kommando som ”Berätta varför Gamla Linköping är så vacker”, du markerar därefter texten och håller in command, shift och enter så genererar den innehåll baserat på ditt kommando. Det här är ett fantastiskt komplement på hur man kan styra Jasper tillsammans med att inleda meningar och populera dra i content brief.

Tänk på att Jasper är en innehållsgenererare och inte en researcher så dubbelkolla all data och information som genereras. En del stämmer annat inte men ju mer information vi stödjer Jasper med desto bättre kan han hjälpa oss.

#6 Växla mellan ”focus mode” och ”power mode”

En styrka i Jasper förutom den här bloggeditorn är att den har förbyggda templates i power mode. För att kunna använda dessa mallar måste du växla mellan fokusläge och powerläge.

Det exemplet vi visar i videon är bloggsammanfattaren i powerläge men det finns såklart många andra templates att testa er fram med.

Sammanfattning

Att skriva ett eget AI-blogginlägg med Jasper är en mycket enkel men ändå kraftfull process! Med bara några minimala inputs får du en artikel som kommer att vara engagerande och informativ för läsarna samtidigt som den är lätt att generera. Allt detta kan göras genom att följa stegen ovan. Stort lycka till med att skapa mer och bättre innehåll snabbare med hjälp av Jasper.

Självklart är även större delen av detta blogginlägg genererat av Jasper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *